UTFacultiesBMSDept HBEIEBISFields of expertiseHuman Resource Management (HRM)EventsKunstmatige Intelligentie (AI) is booming – wat betekent dit voor HR professionals?

Kunstmatige Intelligentie (AI) is booming – wat betekent dit voor HR professionals?

Kosten: gratis

Geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en de invloed daarvan op het HR vakgbied? Dan mag u deze workshop niet missen!

De introductie van OpenAI’s chatbot “ChatGPT” heeft een levendige discussie teweeg gebracht in de samenleving. Deze nieuwe applicatie is onderdeel van een al langer bestaande ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). Het is een voorbeeld van generatieve kunstmatige intelligentie waarmee simpel en snel teksten en afbeeldingen kunnen worden gecreërd. De huidige tijd wordt gekenmerkt door het pioneeren waarbij sommige mensen volop experimenteren en toepassingen bedenken, terwijl anderen wijzen op de mogelijke negatieve consequenties.

Het gebruik van deze technologie kan ook gevolgen met zich meebrengen voor het HR vakgebied. Wat betekenen deze generatieve instrumenten voor de HR professional? Worden bepaalde taken overbodig of kan er juist extra waarde gecreërd worden? En welke kennis en vaardigheden heb je hierbij nodig?

Dit zijn vragen die we in de workshop “Artificial Intelligence en HR: kansen en uitdagingen voor HR professionals” gaan behandelen. Deze workshop zal een dagdeel duren waarin HR professionals, wetenschappers en AI-deskundigen met elkaar in gesprek gaan over de implicaties van AI. Dit zal gebeuren op basis van de ronde tafelgesprekken en diverse pitches van experts.

Mis deze kans dus niet en schrijf je nu in voor onze workshop “Artificial Intelligence en HR: kansen en uitdagingen voor HR professionals” want het aantal plekken is beperkt!

Beschrijving workshop

Tijdens deze sessie maken we gebruik van de “World Café” methodiek*

waarbij deelnemers aan verschillende tafels belangrijke onderwerpen rondom het centrale thema bespreken – zoals de toepassingen van AI binnen HRM, taken en verantwoordelijkheden van HR professionals, en de voor- en nadelen van deze toepassingen.

Er is inloop met koffie vanaf 10:15, waarna we starten om 10:30. Het inhoudelijk deel eindigt om 14:45 waarna er nog tijd is om met elkaar te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met Maarten Renkema: m.renkema@utwente.nl

*De workshop is onderdeel van een onderzoeksproject naar de implicaties van AI voor HR professionals waarbij ook studenten betrokken zijn. Uitleg hierover volgt tijdens de introductie.