UTFacultiesEEMCSDisciplines & departmentsBSSNewsHoe kunnen de Universiteit Twente en Univé samenwerken aan innovatieve oplossingen op het gebied van preventie en gezondheid? (only in Dutch)

Hoe kunnen de Universiteit Twente en Univé samenwerken aan innovatieve oplossingen op het gebied van preventie en gezondheid? (only in Dutch)

Op donderdag 2 februari was Univé/VGZ  op bezoek bij het TechMed Centre om onderlinge kennis te delen over de ontwikkelingen, activiteiten en ambities rondom eHealth en preventie.

Wendy Oude Nijeweme – d’Hollosy en Lotte Wilharms hebben gezorgd voor een afwisselend programma rondom de thema’s die bij Univé Gezondheid centraal staan, namelijk;

1.           Langer thuis wonen
2.           Gezonde voeding
3.           Sport en bewegen
4.           Ondersteuning van kwetsbare groepen
5.           Leefstijl coaching

Inspirerende presentaties van Renske van Wijk, Anqelique Holtman, Monique Tabak, Hermie Hermens, Jasper Reenalda, Robby van Delden, Juliet Haarman, Maurice van Keulen, Evelyn Osinga, Wander Kenter, Marian Hurmuz, Eclaire Hietbrink en Femke Nijboer werden afgewisseld met een rondleiding binnen het TechMed Centre, waaronder het eHealth House en de simulatieruimten. En het Interaction Lab van Human Media Interaction.

Uit de verschillende presentaties bleek dat de initiatieven van zowel Univé en de University of Twente goed op elkaar aansluiten. Tijdens de afsluitende brainstorm, geleid door Bojoura Venema, stond vraag “Hoe kunnen de Universiteit Twente en Univé samenwerken aan innovatieve oplossingen op het gebied van preventie en gezondheid?” centraal. Dit leverde vele goede ideeën op voor een gezamenlijk vervolg!