verslaglegging studentenenquete

Algemene informatie
Begin bij de vastlegging van de resultaten eerst bij de algemene informatie:

Het is belangrijk om het doel van de evaluatie in het verslag op te nemen omdat dit nog een extra keer benadrukt waarom de evaluatie heeft plaats gevonden en welke vraag in het verslag beantwoordt moet worden. Om de resultaten duidelijk weer te geven zou je visuele weergaven kunnen gebruiken (zoals tabellen en grafieken).

Bevindingen
Vervolgens ga je op de bevindingen in:

Let in het beschrijven van de resultaten op de trends die naar voren komen, welke resultaten komen in veel enquêtes naar voren. Richt je tijdens de verslaglegging op de trends in plaats van individuele uitslagen. Mocht er een belangrijk individuele respons tussen zitten, benoem deze dan in een kanttekening, maar baseer de algemene conclusies niet op een individueel geval. Identificeer aspecten die de resultaten van de vragenlijst kunnen beïnvloeden (bijvoorbeeld het moment waarop de vragenlijst is afgenomen, hoe lang de vragenlijst was, etc.).

Aanbevelingen
Beschrijf aanbevelingen op basis van de resultaten. Beschrijf waar mogelijk ook de manieren hoe deze aanbevelingen gehaald kunnen worden. Als bijvoorbeeld uit de enquête naar voren komt dat de studiebelasting in week 8 te hoog is; bedenk verschillende oplossingen. Wellicht is er een vervolgevaluatie nodig is om het probleem scherper in beeld te krijgen.
Vervolgens is het belangrijk om aan te geven wat de vervolgacties zijn en wie daar verantwoordelijk voor zijn. Dit zorgt ervoor dat er ook daadwerkelijk wat met de resultaten gaat gebeuren.
Tips voor de verslaglegging: