HomeNieuws & eventsCorporate mededelingenMert Alberts benoemd als directeur Library, ICT Services & Archive, annex CIO

Mert Alberts benoemd als directeur Library, ICT Services & Archive, annex CIO

Per 1 september 2023 wordt Mert Alberts de nieuwe directeur voor de dienst Library, ICT Services & Archive (LISA), annex CIO. Hij volgt Jan-Laurens Lasonder op, die met pensioen gaat.

Mert is een alumnus van de UT. In mei 1993 promoveerde hij bij destijds de Faculteit Informatica op het terrein van Expert Systems en Artificial Intelligence, na eerder zijn ir-diploma Electrotechniek eveneens bij de UT te hebben behaald. Vervolgens is hij nog enkele jaren als post-doc bij dezelfde faculteit werkzaam geweest op het onderzoeksgebied van AI. Daarna startte hij zijn eigen ICT/internet advies- en ontwikkelbureau, gespecialiseerd in e-commerce oplossingen en kennismanagement.

Momenteel is Mert Alberts werkzaam als interim afdelingshoofd IT Services bij de Radboud Universiteit. Van 2021 tot 2023 was hij interim afdelingshoofd ICMT O&I en Retransitie- & Transformatiemanager bij het Medisch Spectrum Twente. Daarvoor was hij vanaf 2015 Manager Digital & ICT (CIO) bij Asito, vanaf 2011 Global Director IT bij Enrichment Technology (ETC) en daarvoor in verschillende posities werkzaam voor AkzoNobel. 
Verder treedt hij nog regelmatig op als gastspreker en verzorgt hij bij de AOG School of Management  enkele colleges op het gebied van digitale transformaties.

Het College van Bestuur is verheugd met de benoeming van Mert: “Mert is een bevlogen, betrokken en evenwichtige professional. We hebben er alle vertrouwen in dat deze functie bij hem in goede handen is. We zien uit naar een succesvolle samenwerking.” 

Mert Alberts zelf over zijn benoeming: “De UT is mij dierbaar vanwege de sterke maatschappelijke betrokkenheid, in zowel onderwijs als onderzoek, maar ook in regionale en (inter)nationale netwerkverbanden. Op een aantal van de kernthema’s op het gebied van digitalisering denk ik zelf ook zeker een bijdrage te kunnen leveren. Kortom, ik zie er naar uit om samen met de collega’s en studenten de vele uitdagingen die er op dit vlak zijn aan te gaan.”

Het College van Bestuur wenst Mert veel succes in zijn nieuwe functie.

Contact: Bertyl Lankhaar M:0620027435 woordvoerder van het College van Bestuur van de Universiteit Twente.