HomeNieuws & eventsDag 6: Solar Team Twente trotseert barre weersomstandigheden

Solar Team Twente trotseert barre weersomstandigheden en behoudt tweede positie

Solar Team Twente heeft zich vandaag wederom bewezen tijdens de Sasol Solar Challenge: ondanks de barre weersomstandigheden reed het team evenveel loops als de concurrentie en behield het team de tweede plaats in de voorlopige ranglijst. 

Met temperaturen die vannacht tot slechts 4 graden daalden, werd het een koude start voor de teamleden, waarbij zelfs het zonnepaneel van de ‘Voltwagen’ bevroren was. “Sommigen hebben flink gebibberd vannacht”, vertelt team manager Laura Voogd. De dag begon mistig, maar om 08:01 uur vertrok het Twentse team vanaf de tweede plek, omgeven door een dikke mistwolk. 

Snel aan de leiding

Ondanks de lage zoninstraling door de mist, ging het team vol vertrouwen van start. En met succes: al snel haalden zij hun directe concurrent Innoptus in, waardoor Solar Team Twente weer de leiding nam op de weg.

“Het wolkenpak boven ons hoofd is aardig dik, waardoor alle teams iets langzamer rijden”, meldde Voogd. Ondanks de moeilijke omstandigheden bleef Solar Team Twente aan kop, waarbij Brunel op ongeveer vijf minuten achterstand volgde en Innoptus ongeveer een halve loop achter lag.

Blind Stage

Gedurende de dag bleef het zwaar bewolkt, met minimale zonnestraling voor de zonnepanelen van de teams. Solar Team Twente reed in deze uitdagende omstandigheden zes loops, net als de concurrentie. Daarmee bleef de top van de voorlopige ranglijst onveranderd in vergelijking met gisteren.

Het team kijkt met vertrouwen uit naar de volgende fases van de challenge, waarin elke minuut en kilometer gaan tellen. Morgen vindt de zogenaamde ‘blind stage’ plaats. Een grote uitdaging, want de teams volgen een geheime route die pas deze avond aan hen wordt onthuld. Daarvoor moet Solar Team Twente ‘s nachts doorwerken om de route in kaart te brengen, de strategie te bepalen en hun zonneauto RED XI voor te bereiden op deze uitdaging.