HomeNieuwsTwente Academy: goed voorbereid voor je eindexamen

Twente Academy: goed voorbereid voor je eindexamen

De Twente Academy verwelkomde in de afgelopen maanden tientallen leerlingen uit 6 vwo ter voorbereiding op hun eindexamens. Onder begeleiding van studenten van de UT spijkerden zij hun kennis in de verschillende vakken bij. Bijvoorbeeld voor het eindexamen Natuurkunde, dat aanstaande maandag op de agenda staat. 

Sinds enkele jaren organiseert Twente Academy, het Pre-University College van de UT, Bijlesdagen en Eindexamenkampen voor leerlingen uit 5 en 6 vwo. De Bijlesdagen worden eens per maand gegeven en omvatten een dagprogramma waarbij de leerlingen zelfstandig werken en vragen kunnen stellen aan hun studentbegeleiders. In april en mei vonden er drie meerdaagse Eindexamenkampen plaats voor de laatste loodjes. In drie pittige weekenden werden de leerlingen helemaal klaargestoomd voor de examens, aan de hand van speciaal ontwikkelde lesprogramma's met de samengevatte examenstof van het vak naar keuze. 

Twente Academy zorgt dat de leerlingen goede ondersteuning krijgen tijdens hun verblijf op de campus. "Er is altijd voldoende begeleiding is, minstens één student voor vier leerlingen. Zo hebben ze tijd en aandacht genoeg om iedereen goed bij te staan", aldus Kim Vissers van Twente Academy. "Bovendien zijn de studenten die de bijlessen geven didactisch goed onderlegd, zodat ze de stof ook goed over kunnen brengen." 

Online leeromgeving 

Wie de komende tijd nog extra uurtjes wil steken in de voorbereiding van examens die nog komen, kan gebruik maken van de Online Leeromgeving van Twente Academy. Daar is voor diverse vakken veel studiemateriaal beschikbaar. Er wordt veel met animaties en beelden gewerkt om de leerstof toegankelijk en duidelijk te maken. Gebruik maken van de Online Leeromgeving is bovendien gratis.

Herexamen bijlesdagen 

Mocht je er onverhoopt niet in slagen je examens in de eerste ronde allemaal te halen, dan kan je bij Twente Academy hulp krijgen om bij de herexamens goed voor de dag te komen. In het weekend van 13, 14 en 15 juni staan de studenten weer paraat tijdens de Herexamen Bijlesdagen om te zorgen dat je de tweede kans op het behalen van je diploma met beide handen kan aangrijpen.

L.P.W. van der Velde MSc (Laurens)
Woordvoerder College van Bestuur (CvB)