HomeNieuwsTELT Nieuwsbrief 3

TELT Nieuwsbrief 3

Je leest nu de derde editie van de TELT nieuwsbrief. Als TELT team willen we je via deze nieuwsbrief graag informeren over recente projecten en bevindingen. We publiceren deze nieuwsbrief regelmatig via de medewerkersportal .

Je zou kunnen denken : "Wat is de TELT team?”. Nou, dit staat voor Technology Enhanced Learning Teaching. Het TELT team is een multidisciplinair team, bestaande uit deskundigen op het gebied van onderwijskunde, bibliotheek, video en informatietechnologie.

Project review – Video productie
Het TELT team heeft uitgebreide ervaring met videoproducties voor educatieve doeleinden. Video kan zeer effectief en krachtig zijn in het onderwijs, bij juist gebruik ervan.

We hebben veel waardevolle informatie voor je beschikbaar op onze website. Je kunt voorbeelden bekijken van video’s die we hebben gemaakt. En je vindt op onze website ook een aantal checklists. Kijk eens op onze inleidende pagina (in het Engels) om te beginnen.

Solution spotlight – Explain Everything
Dit produkt zou omschreven kunnen worden als presentatiesoftware (zoiets als MS PowerPoint), Maar het is eigenlijk meer dan dat en het werkt net even anders.

We hebben recent een pilot project gedaan met Explain Everything met professor Stephan van Gils voor zijn Math hoorcolleges. Je kunt hierover meer lezen in een artikel (in het Engels) op onze website.


Aankondigingen
Onze volgende TELT expositie is op donderdag 22 september 2016 voor de faculteit Construerende Technische Wetenschappen (CTW) . De leden van de TELT team zijn tijdens de lunchpauze aanwezig in het VR Lab (Westhorst 224) voor uw vragen. Lees meer hierover in onze aankondiging op de medewerkersportal.

Verder willen we je graag wijzen op de “Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs” van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De inschrijving voor deze regeling is geopend voor het indienen van voorstellen, tot 15 december 2016. Twee docenten van de UT (te weten Henk van der Kolk en Pepijn van Passel) ontvangen via deze regeling reeds subsidie voor innovatieve projecten, zoals je misschien hebt gelezen.

Als TELT team helpen en adviseren je graag bij het opstellen van een voorstel voor de volgende ronde . Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Meer informatie over de Stimuleringsregeling is bij SURF te vinden.


Meer informative
Meer informatie kun je vinden op http://www.utwente.nl/telt Of stuur een email naar telt@utwente.nl.

TELT team
Leden van het TELT team zijn Laura Bergmans, Martin Bosker, Eduardo Hermsen, Wytze Koopal, Ard Kosters, Marloes Luttikhuis, Bé Meerman (who is the coordinator), Chris Rouwenhorst, Karen Slotman, Dennis Vierkant, Martine ten Voorde – ter Braack and Petri de Willigen.