HomeNieuwsCanvas update #2

Canvas update #2

Deze zomer is gestart met het bouwen van de Canvas omgeving voor de UT. De bouw vordert gestaag en vanuit het onderwijs komt regelmatig de vraag wanneer we met Canvas van start mogen.

Tijdens de realisatie van de Canvas omgeving voor de UT worden een aantal pilot trajecten gestart, waarbij de eerste Pilot binnenkort zal beginnen. Daarnaast wordt vanaf kwartiel 3 van het huidige collegejaar de mogelijkheid geboden tot het volgen van training en worden er faciliteiten ingericht waar docenten met vragen terecht kunnen bij het maken of wijzigen van hun Canvas Courses. Details hierover zullen op een later moment worden gecommuniceerd.

Om het huidige Blackboard materiaal te behouden zal een archief worden ingericht. Hoe dit archief eruit komt te zien wordt samen met de klankbordgroep bekeken.

Vanaf collegejaar 2018/2019 wordt Blackboard niet meer ingezet als applicatie voor het ondersteunen van het onderwijs en zal Canvas deze taken overnemen. Wel zal Blackboard gedurende een periode na de overgang op Canvas nog beschikbaar blijven, maar eind 2018 zal de huidige Blackboard omgeving niet meer bestaan.

De komende maanden zal vaker een Canvas update worden gegeven. Mocht je nu toch al dringende vragen hebben, dan ontvangen wij die graag op canvas@utwente.nl.