HomeNieuwsKickOff strategiegroepen #Shaping 2030

KickOff strategiegroepen #Shaping 2030

Op 4 juni hebben de verschillende strategiegroepen zich verzameld in de Horsttoren voor een gezamenlijke kick-off van de vier strategietracks van Shaping2030. Zij gaan aan de slag met het formuleren van strategische uitgangspunten voor de tracks Open, Sustainable, Way of working and Personalised. Deze uitgangspunten zullen per track al zoveel mogelijk concreet en richtinggevend zijn voor wat nodig is om in de komende drie jaar onze visie te realiseren. De vier deelstrategieën samen vormen de basis van de UT strategie.

Victor van der Chijs sprak tijdens de kick-off de waardering van het CvB uit voor de snelle inzet van de strategiegroepen, ondanks ieders geringe beschikbare tijd. Van der Chijs benadrukte het unieke karakter van het #shaping2030 proces met inspiratiesessies, ronde tafelbijeenkomsten en gesprekken met partners om te komen tot een nieuwe visie en missie. Ook de inzet van de strategiegroepen is nog niet eerder vertoond bij een andere universiteiten.

Vervolg
Op 3 juli presenteert iedere groep de eerste uitwerking tijdens een strategiedag met het hoger management. Met de daar verkregen input kunnen de groepen weer verder werken aan een finale versie die zij eind september moeten indienen. Vanaf dat moment gaat SP aan de slag om van vier deelstrategieën, één strategie te maken. Het hele proces moet voor de kerst afgerond zijn.

Meer informatie:  https://www.utwente.nl/en/organization/shaping2030/process/strategy-working-groups/

Strategy working group Personalised
Strategy working group Open
Strategy working group Sustainable
Strategy working group Way of working