HomeNieuwsUT-onderzoeker? Ontvang een startbudget voor VRE

UT-onderzoeker? Ontvang een startbudget voor VRE

Ben je UT-onderzoeker en op zoek naar een flexibele, efficiënte en schaalbare rekeninfrastructuur om simulaties / berekeningen uit te voeren? Wil je gebruik maken van een startbudget? Maak dan gebruik van de Virtual Research Environment (VRE). De eerste 20 aanvragen ontvangen een budget van 500 euro.

Virtuele Onderzoeksomgeving (VRE)

Cloud service providers zijn verwikkeld in een heftige concurrentiestrijd. Elke provider probeert de ander voor te zijn door nieuwe features in hun omgeving aan te bieden. Hierdoor worden deze omgevingen steeds uitgebreider maar tegelijkertijd ook complexer. Dit maakt het vooral voor nieuwe gebruikers een uitdaging om een computeromgeving op te zetten.

Virtual Research Environment (VRE) biedt de UT onderzoeker een gebruiksvriendelijke interface die het gemakkelijker maakt om digitale workspaces  voor onderzoek in de Microsoft Azure aan te vragen , op te zetten en te beheren. De dienst is gebaseerd op virtuele machines, die naar behoefte kunnen worden op- en afgeschaald. Elke machine beschikt ook over kant-en-klare software (bv. Matlab, SPSS, Python, R). Bekijk onderstaande video voor meer informatie over VRE. 

Meld je zo snel mogelijk aan voor het startbudget

Beschrijf kort het onderzoeksproject en waarom je gebruik wilt maken van het VRE en stuur dit naar feedbackvre@utwente.nl. Wij stellen een startbudget beschikbaar voor de eerste 20 aanvragen. Dit budget is bruikbaar in 2022 en kan worden meegenomen naar 2023. Meld je zo snel mogelijk aan voor het startbudget!

Feedback & meer informatie

Normaal gesproken is de dienst ingericht volgens de UT budget workflow en heb je alleen een Deelprojectnummer nodig om er gebruik van te gaan maken. We willen graag weten wat je van onze portal vindt en wat er in toekomstige releases veranderd moet worden.

Kijk op het VRE-portaal voor meer informatie en documentatie.