HomeNieuwsRenovatie Cubicus

Renovatie Cubicus Het opstellen functionele Programma van Eisen

In een eerder bericht op intranet is er informatie gegeven over de renovatie van Cubicus. Hierin wordt genoemd waarom Cubicus wordt gerenoveerd en hoe het proces van de renovatie eruit ziet. De werkgroep is op dit moment bezig, in samenwerking met het bureau RYSE, om het functionele Programma van Eisen op te stellen.

Belangrijke pijlers die centraal staan bij het opstellen van het functionele Programma van Eisen zijn:

Door in werksessies verschillende situaties te bespreken wordt er een beeld geschetst van de voorkeuren voor het te renoveren gebouw. De werkgroep heeft daarin een ambassadeursrol. Ze nemen namens de collega’s wensen mee die in het functionele Programma van Eisen worden opgenomen. Het is belangrijk de renovatie en tijdelijke huisvesting goed met elkaar voor te bereiden. Input kan via de werkgroep meegenomen worden en we vragen een ieder om hieraan bij te dragen. Zodra het concept van het Programma van Eisen is opgesteld wordt deze gedeeld. Hoe dat precies eruit komt te zien volgt op een later moment.

Planning
De verhuizing van Cubicus naar de tijdelijke huisvesting Capitool 15 gaat volgend jaar zomer (2024) plaatsvinden. De zomerperiode is een rustige periode waarmee we hopen dat de verhuizing in deze periode het minste impact zal hebben op jullie werkzaamheden. De renovatie zal naar verwachting begin 2027 afgerond zijn.

De meeste collega’s die nu in Cubicus hun werkplek hebben gaan naar Capitool 15. Ook de Kop van Langezijds wordt ter beschikking gesteld als tijdelijke huisvesting. Wie precies waar naartoe gaat is op dit moment nog niet duidelijk. Daarvoor moeten nog gesprekken gevoerd worden met de verschillende gebruikersgroepen. Als die inventarisatie plaats heeft gevonden en er is meer informatie bekend, kun je dat onder andere op de Service Portal en intranet nalezen.

LTSH
Lees meer over het LTSH en alle (lopende) projecten op www.utwente.nl/ltsh.

Faculty Board BMS
Tanya Bondarouk
Ciano Aydin
Bernard Veldkamp
Werner Peters