Suzy Hazelwood

Alumni stories

Elke maand zetten we een paar UT alumni in de spotlights vanwege hun bijzondere bijdrage aan, of hun succes binnen hun vakgebied.

juni 2024

Hoe dragen wij bij aan de circulaire economie?

Op 24 mei vierde de Universiteit Twente haar 62e Dies Natalis, met als thema "Hoop in Circulaire Economie". In zijn toespraak bracht rector magnificus Tom Veldkamp een krachtige boodschap van hoop, waarbij hij de universiteit positioneerde als een centrale impactfactor in de samenleving en de circulaire economie als een manier om wereldwijde uitdagingen op te lossen. Tijdens de ceremonie werd een afbeelding getoond met alumni van de UT die een belangrijke bijdrage leveren aan het bevorderen van de principes van de circulaire economie in verschillende sectoren, als een voorbeeld van de werkelijke impact van de UT community.

Harald Tepper CHE'96/PhD

"De gezondheidszorg is wereldwijd verantwoordelijk voor 4,5% van alle CO2-uitstoot en 10% van alle grondstoffenverbruik. Wij helpen deze voetafdruk te verkleinen door onze producten circulair te ontwerpen, het gebruik te optimaliseren, de levensduur te verlengen, en systemen en onderdelen te upgraden en te renoveren aan het einde van hun gebruikscyclus." 

Ik leid de programma's Circulaire Economie en EcoDesign voor Philips wereldwijd. We hebben de ambitie om 25% "circulaire omzet" te bereiken in 2025, in staat te zijn om al onze medische apparatuur van onze klanten terug te nemen en op al onze locaties ervoor te zorgen dat er geen afval meer wordt gestort.

LinkedIn I Bekijk video (vanf 2:05)

Andrea Herrera Jaramillo IDE'13

"Van 2013 tot 2016 heb ik gewerkt aan het Closed Looped Cycle Production in the Americas-programma.  Ik die periode heb samengewerkt met overheden en het MKB in verschillende Latijns-Amerikaanse landen en geprobeerd bewustzijn cradle to cradle desin en productie. Later, als universitair hoofddocent aan de Universidad Jorge Tadeo Lozano in Colombia leerde ik studenten circulair ontwerpen en onderzocht samen met hen oplossingen voor plasticvervuiling en herstel van koraalriffen."

Sinds 2020 is Andrea consultant circulaire economie en past ze haar Circular Design Model toe om organisaties in (voornamelijk) de olie- en gas- en energiesector te  helpen hun processen, producten en diensten opnieuw te ontwerpen.

Momenteel werkt ze aan een PhD in Industriële Ecologie aan de Universiteit Leiden en is ze betrokken bij circulaire economie projecten in Afrika vanuit haar nieuwe basis in Mauritius.

Haar reis begon toen zijn als eerste studente binnen de masteropleiding Industrial Design Engineering (IDE) het mastertraject Cradle to Cradle succesvol afrondde. Daarmee heeft ze zowel nationaal als internationaal een uniek diploma behaald.

LinkedIn I Lees verder

Werner Schouten AT'19

Als directeur van het Impact Enonomy Foundation probeer ik financiële waarden om te zetten in maatschappelijk impact. Zo creeren wij een economie die werkt voor het algemeen belang.  Door ons ‘ framework of impact accounting’, zorgen bedrijven dat impact (sociale, menselijke of natuurlijke waarde) een kernpunt is van elke beslissing die genomen wordt.

Werner Schouten is directeur van de Impact Economy Foundation, een organisatie die de transitie naar een Impact Economie versnelt door een mondiale gemeenschap van impact professionals op te richten. Zij ontwikkelen een standaard format voor impactverklaringen en werken mee aan concrete regelgevings- en beleidsvoorstellen voor de impacteconomie.

LinkedIn I Bekijk video

Ömer Avci BA'21

Bij Riwald Recycling - onderdeel van ArcelorMittal - ben ik eindverantwoordelijk voor alle groene projecten en de circulaire supply chain initiatieven samen met publieke en private partners op het gebied van metaal- en materiaalrecycling.

Op jaarbasis recyclet Riwald enkele honderdduizenden tonnen afvalmaterialen - variërend van elektrische huishoudelijke apparatuur, industriële hoogwaardige reststromen tot complete treinen en vliegtuigen. Deze materialen worden gerecycled tot meer dan 150 verschillende soorten duurzame grondstoffen. Op basis van de positie en expertise van Riwald Recycling, in combinatie met haar hightech scheidingstechnologieën, speelt Riwald Recycling een cruciale rol in het vinden van oplossingen voor wereldwijde milieuvraagstukken. Onze duurzaamheidsstrategieën zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG's) en we gebruiken innovatieve technologieën voor maximale terugwinning van materialen. De economie zou dan kunnen draaien op teruggewonnen grondstoffen en zouden er geen 'nieuwe' grondstoffen nodig zijn!

LinkedIn I Lees verhaal

Annika Sormunen ITC'10

We gebruiken nog steeds veel te veel natuurlijke hulpbronnen in de bouwsector. Ik werk in de infrabouw en stimuleer het gebruik van afvalmaterialen. Dit wordt gecombineerd met het verlagen van de CO2-uitstoot van bouwprojecten, wat we willen bereiken door gebruik te maken van Biochar, dat wordt geproduceerd uit biomassa-afval. Ik werk voornamelijk in Finland, maar we hebben ook invloed in andere landen, zoals Zweden en Estland.

Het is geen gemakkelijke taak om afvalmaterialen te gebruiken in de bouw, omdat we zo gewend zijn aan natuurlijke hulpbronnen. Daarom hebben we op dit gebied ondernemers nodig zoals ik, die geloven dat dit de enige weg vooruit is en die anderen ook kunnen overtuigen. Mijn doel is om samenwerking en circulaire economie hand in hand te laten gaan, want het een kan niet zonder het ander.

Annika ontwikkelt circulaire en bio-economie programma's/projecten met andere belanghebbenden bij GRK in Finland.

LinkedIn I Lees verhaal (in het Fins)

Rene Koop CT'08

Samen de circulaire economie creëren bij de gemeente Amsterdam. Het realiseren van een prettige en aantrekkelijke toekomst waarin we binnen de ecologische grenzen van de planeet blijven en een sociaal minimum voor iedereen bereiken. Binnen Amsterdam richten we ons op drie waardeketens: de bebouwde omgeving, voedsel & biologische reststromen en consumptiegoederen. Dit doen we samen met allerlei organisaties zoals MKB'ers, NGO's en natuurlijk de Amsterdammers zelf.

'We moeten de manier waarop we werken, leven en consumeren opnieuw ontwerpen om verspilling tegen te gaan. Als gemeente zijn we aan het pionieren op het gebied van de circulaire economie, maar we realiseren ons dat we moeten samenwerken met inwoners, bedrijven en andere steden om het echt voor elkaar te krijgen!'

LinkedIn I Lees meer

Maarten Cannegieter CE'08

De bouwsector zorgt voor een groot deel van het totale materiaalverbruik in Nederland en de wereld. Koninklijke BAM Groep wil bouwen aan een duurzame toekomst. Het is belangrijk dat wij eigenaarschap nemen, samenwerken en verschillende perspectieven omarmen. We moeten de status quo uitdagen door niet alleen onze acties, maar ook onze aanpak te heroverwegen. Wat als... we stoppen met het gebruik van fossiele materialen en deze vervangen door biogebaseerde of gerecyclede materialen? Wat als... we een materialenpaspoort maken voor alle huizen die we bouwen? Dit zijn enkele van de doelen waar ik aan werk als Manager Sustainability bij Koninklijke BAM Groep.

De kunst van het bouwen gaat niet alleen over het ontwerp en de constructie. Het gaat erom te erkennen voor wie we bouwen. Bouwers geven vorm aan de wereld waarin we leven. En ik wil een duurzame wereld creëren. Een wereld waarin we onze koolstofuitstoot beperken en steeds minder nieuwe materialen gebruiken. Dit is een enorme opgave in een sector die gewend is veel beton, staal en asfalt te gebruiken. Toch hebben we bij Koninklijke BAM Groep al belangrijke duurzame successen geboekt en gaan we door met onze missie om van grijs naar groen te gaan.

LinkedIn I Lees meer

Baptiste Sené-Donnais IDE'17

'Ik streef er altijd naar om een duurzame impact te maken, hetzij door samen met de klant inzicht te krijgen in de uitdagingen die circulaire waarde proposities met zich meebrengen, hetzij door praktijkgerichte prototypes van circulaire oplossingen te maken. 

Ook hoop ik het goede voorbeeld te geven als het gaat om duurzame consumptie & voortgang boven perfectie als het gaat om Circulair Design.'

Baptiste werkt als Circular Design Engineer binnen de Industrial Design praktijk van Accenture Nederland.

LinkedIn

Udaya Vasepalli ME'20

Mijn startup, LoopLoyals, ontwikkelende de LoopTas. Het is hopelijk de start van een hele serie producten die gedragsverandering stimuleert. Een circulaire wereld is ons ultieme doel. LoopTas wil naar een circulaire economie en een circulaire levensstijl stimuleren.  De herbruikbare boodschappentas met spaarchip van LoopTas vindt langzaam maar zeker zijn weg naar steeds meer supermarkten. Ook een hervulbare koffiebeker is in de maak, evenals een waterfles. Alles met het oog op duurzaamheid, het terugdringen van de berg plasticafval en het veranderen van menselijk gedrag.

De digitale infrastructuur van LoopLoyals stelt organisaties in staat om de doelen en verantwoordelijkheden te behalen van het overheidsprogramma Circulaire Nederlandse Economie. Dit programma heeft tot doel de Nederlandse economie in 2050 te transformeren naar een duurzame, volledig circulaire economie. Deze transformatie is cruciaal voor het verminderen van afval, het behouden van hulpbronnen en het minimaliseren van de impact op het milieu, wat uiteindelijk ten goede komt aan zowel de samenleving als de planeet.

Udaya is de oprichter van LoopLoyals en LoopTas, dat duurzaamheid, circulariteit en altruïsme mogelijk maakt met een herbruikbare tas met een chip.

LinkedIn I Lees meer

Aline de la Sauce BA'22

Het verantwoordelijke gebruik van onze hulpbronnen is een centrale spil voor het behalen van onze klimaatdoelstellingen en doelstellingen voor de bescherming van hulpbronnen. Tegelijkertijd verzekeren circulaire strategieën het concurrentievermogen van onze economie en versterken ze de veerkracht van toeleveringsketens.

Uiteindelijk kan niemand de grote transformatie alleen aanpakken, dus moet je een specifiek actiegebied kiezen. Op dit moment vind ik het spannend om nauw samen te werken met bedrijven die een grote impact hebben. De economie is een deel van het probleem als het gaat om het verbruik van hulpbronnen en moet daarom ook een deel van de oplossing zijn.

Ik probeer de Circulaire Economie prominenter op de politieke agenda te krijgen en dialogen tot stand te brengen om politieke beslissingen actief te beïnvloeden, zodat Circulaire Economische benaderingen in de toekomst ook op grote schaal kunnen worden geïmplementeerd.

LinkedIn

Martin Vos CE'09

Sinds 2013 ben ik zelfstandig adviseur op het gebied van duurzaamheid in de infrasector in Nederland. Mijn doel is drieledig: minder materialen gebruiken, zoveel mogelijk secundaire of bio materialen gebruiken en efficiënt gebruik van materialen.

Daarnaast zorgen we als bestuurslid van ondernemersvereniging Brandstof Redcutie voor bewustwording op het gebied van circulariteit, door bedrijven met elkaar of met duurzame leveranciers te verbinden.

LinkedIn I Lees meer

Martin Snijder CHE'93

De circulaire economie is geen fancy naam voor alleen recycling! Integendeel! Als wij willen veranderen richting een circulaire economie dat moet er een veranderingen komen. Allereerst verandering in de waardeketen richting circulair. Daarnaast moeten er (Pan Europeese) wettelijke en fiscale prikkels komen én, om Hans Bruninckx, EEA te citeren, de lineaire economie en de fossiel gedreven economie zal steeds minder aantrekkelijk gemaakt moeten worden.

Ik denk dat de verandering richting een circulaire economie alleen succesvol kan zijn door innovatie van de huidige systemen in combinatie met goede afspraken op het gebied van (internationale) wetgeving, governance, financiën, onderwijs en betrokkenheid van de burger.Én onafhankelijke orkestratie - dat is wanneer wij in actie komen!

In mijn rol als Pan-European Circulair Economy Orchestrator geef ik advies en trainingen aan overheden, de industrie en innovatieve clusters. Ik laat zien hoe zij de overgang naar een duurzame samenleving kunnen versnellen door het creëren van circulaire waardeketens en publiek-private samenwerking.

LinkedIn

Mei 2024

Technische geneeskunde (TG) vakgroep bij de MST

'Nu kunnen we vanuit de gehele vakgroep de UT helpen aan een veel bredere klinische input'

Elf UT-alumni richtten samen de eerste ziekenhuisvakgroep Technische Geneeskunde op in het Medisch Spectrum Twente. Medisch manager en universitair docent Femke Schröder vertelt over erkenning voor de beroepsgroep, de band met de UT en toekomstplannen.

Lees het verhaal

Lukas van Remmerden COM'21

"40% van de mannen praat niet over hun geestelijke gezondheid"

Fourtees, het kledingmerk dat een maand geleden werd gelanceerd door alumnus Lukas van Remmerden, met als doel de problemen rondom de mentale gezondheid bij mannen aan te pakken, is finalist bij de VentureCup in Zweden.

Fourtees het stigma breken door kleding en mode aan te bieden die mentale gezondheid stijlvol en toegankelijk maakt.

LinkedInKijk naar video

Herman en Jelle Klein Teeselink IEM&CT'88 / IEM'17

UT startup HoSt Group is op de tweede plaatst geëindigd voor de FD Gazellen Internationaal 2024. Dat betekent dat HoSt Group voor het tweede jaar op rij in de top 3 is gevallen.

De organisatie wordt mede gerund UT alumni, chairman Herman Klein Teeselink (IE&M & CT’88) & CEO Jelle Klein Teeselink (IE&M’17), en focust op technologische ontwikkeling van biomassa infrastructuur. 

LinkedIn Herman  I LinkedIn Jelle I Lees meer

Emma Agyapong Baah ITC'17

“TerraFund zal €2.75 miljoen investeren en doelt erop om 1.9 miljoen bomen te groeien langs de “cocoa belt”. Dit initiatief levert 4.500 nieuwe banen op en zal voor 29.000 mensen een positieve impact maken op hun dagelijkse leven.

De Environment and Agroforestry Foundation, begeleid door oprichter, director en UT alumna Emma Agyapong Baah heeft een gigantisch restoratie project gelanceerd in de Bono regio in Ghana.

LinkedIn I Lees verder (in het Engels)

Frank Klein Schaarsberg AM'19

"Het is altijd leuk en spannend als er opdrachten op je pad komen waarvoor je je (wiskundige) kennis kunt gebruiken."

Als alumnus in de spotlight vertelt Frank over verschillende projecten waar hij de afgelopen tijd aan heeft gewerkt: Vegetatiemonitoring bij de Marker Wadden, trillingsdemping bij treinen en propaantankdetectie. 

LinkedIn I Lees meer

Annemieke Witteveen GZW'13

"Een kankerbehandelingstraject is altijd heel intensief, met veel artsen en andere zorgverleners. Daarna ervaren patiënten vaak een zwart gat."

"We helpen vrouwen om na borstkanker de beste versie van zichzelf te worden."

Annemieke Witteveen studeerde Technische Geneeskunde (bachelor) en Health Sciences (master) aan de UT. In 2018 promoveerde ze op het personaliseren van de borstkankernacontrole, met onder andere het INFLUENCE-nomogram, een tool die door haar is ontwikkeld om het risico op terugkeer van borstkanker te voorspellen. Ze won hiermee de prijs voor het beste oncologieproefschrift van het jaar van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO).

Vorige week ontving ze de BOOG Study Center Young Investigator Award voor haar onderzoek naar gepersonaliseerde eHealth-technologie voor oncologie met betrekking tot borstkanker.

LinkedIn I Lees meer

Alexander Horvath BA'19

"We hebben deze ontworpen om stadsbestuurder en gemeenten in India ervan te overtuigen dat onze technologie werkt", zegt algemeen-directeur Alexander Horvath van WTT. "Ik verwacht dat deze installatie de komende jaren op tientallen stortplaatsen in India wordt getest."

Waste Treatment Technolgies (WTT) in Oldenzaal heeft een mobiele afvalverwerkingsinstallatie ontwikkeld, die biogas opwekt uit afval. De installatie gaat op tournee langs stortplaatsen in India.

LinkedIn I Lees meer

Monique Docter COM'19/EST'21

"Ik heb geholpen bij het opzetten van het MDT-programma van FC STRAAT, waar jongeren tussen 14 en 18 jaar gedurende 16 weken de kans krijgen om te leren hoe ze zelf straatvoetbaltoernooien kunnen organiseren voor FC STRAAT. Het programma stelt jongeren in staat om zichzelf te ontdekken, hun talenten te ontwikkelen en een directe impact te hebben op de samenleving door zich in te zetten voor anderen. Hierbij ontmoeten ze anderen buiten hun eigen leefwereld om en krijgen ze de kans een waardevol netwerk op te bouwen."

Een training programma van in totaal 80 uur naast school, bijbanen en andere activiteiten vraagt nogal wat van de jongeren, lees hier hoe het is opgezet om te slagen.

LinkedIn I Lees verder

Ray Klaassens CT'99

‘Ik maakte het mezelf niet makkelijk en wist op een gegeven moment niet hoe ik nog een uitweg kon vinden, maar ik had mezelf voorgenomen: als ik iets doe, dan voor de volle honderd procent. Met de wijsheid van nu ging het mij toen niet om de output, maar om het ontdekken van mezelf. De jaren in Enschede werkten heel vormend voor mij.’

Hij is hét gezicht van de tv-serie Kamp van Koningsbrugge, houdt theatershows in uitverkochte zalen en zijn boek Groeipijn is een bestseller. Wat minder mensen weten is dat commando Ray Klaassens (51) ook UT-alumnus civiele techniek is, ook al voelde hij zich tussen 1997 en 1999 geen moment student.

LinkedIn I Lees het artikel

April 2024

Pavlina Nanou CHE'07 / PhD'13

Pavlina is door de vakjury geselecteerd als winnaar van de KIVI - Prins Friso Ingenieursprijs 2024 voor haar project TORWASH.

TORWASH biedt een set unieke, gepatenteerde bewerkingsmethodes voor slib, nat maaisel en gemengde plastics en zet deze om naar biobrandstof, biogas, kunstmest en grondstoffen voor nieuwe plastics.

Het NOS radioprogramma 'Met het Oog op Morgen' nodigde Pavlina op 13 maart uit om te praten over haar nominatie, haar werk als wetenschapper en haar rol als maatschappelijke veranderaar, die genderstereotypen van vrouwen in de techniek uitdaagt.

LinkedIn I Luister hier (ga naar 48:19)

Guus Dubbink IEM'18/CSE'21

‘Wij filteren CO2-uitstoot uit de atmosfeer met een soort gigantische stofzuiger’

Klimaatverandering tegengaan door een teveel aan CO2 ‘simpelweg’ uit de lucht te zuigen. Het is het idee achter ReCarbn, de start-up van medeoprichter Guus Dubbink. De techno­logie reist de wereld over, in de hoop impact te gaan maken in de klimaatcrisis. 

LinkedIn I Lees het verhaal

Merlijn Smits IDE'17/PSTS'18

"Ik werkte aan het ontwerp en de implementatie van verschillende gezondheidszorgtechnologieën. Al snel veranderde mijn werk in een PhD-project. In het begin voelde het eenzaam. Ik was de enige persoon op de afdeling zonder diploma geneeskunde. En omdat niemand mij het goede voorbeeld kon geven, wendde ik mij tot mijn vorige UT-begeleiders en zij stonden open om mijn PhD-proces te begeleiden... een chirurg, een ontwerper en een filosoof vormden mijn begeleidingsteam, waardoor ik een multidisciplinaire onderzoeker werd."

Merlijn deelt haar testimonial met de UT-alumni community in het kader van viering van de Europese Patiëntenrechten op 18 april nadert.

LinkedIn I Lees haar testimonial

Peter Daemen EE'00

Peter leidt de projectuitvoering van een ambitieuze bio-methanolfabriek in Estland door Power2X. Met een investering van meer dan een miljard euro moet deze nieuwe faciliteit in 2028 operationeel zijn en tot 500.000 ton groene methanol per jaar produceren.

Peter zal aanwezig zijn op de European Green Hydrogen Summit in Lissabon op 17-18 april 2024, waar hij als gastspreker zal presenteren.

LinkedIn I Lees het verhaal

Jan R. Lunsing PhD IEM'15

"Draait alles in het leven om geld en economie? Waar is in de inrichting van onze samenleving de overtuiging gebleven dat de mens een sociaal wezen is?"

Jan R. Lunsing heeft zijn boek "het kleine verschil dat alles verandert" gepubliceerd. In zijn boek duikt Jan de wereld in van economie en politiek.

LinkedIn I Lees het verhaal

Thije Harbers CSE'17

Thije werkt als procestechnoloog in de hightech fabriek van FrieslandCampina.  'Alles wordt, volledig geautomatiseerd, bestuurd vanuit een controlekamer, die wel wat weg heeft van de commandobrug van Starship Enterprise.'

Lees over zijn bijdrage aan de productie van hoogwaardige eiwitten voor sporters, baby’s, ouderen en de medische wereld. 

LinkedIn I Lees het verhaal

Marloes Roetgerink IEM'04

"Ik ben vereerd en erg enthousiast om als CFO bij ForFarmers aan de slag te gaan. De toewijding van ForFarmers aan een toekomstbestendige, betaalbare en duurzame voedselketen sluit naadloos aan bij mijn persoonlijke waarden en ambities. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn toekomstige collega’s een bijdrage te kunnen leveren aan die missie.”

Marloes is nieuw lid van de raad van commissarissen van ForFarmers en CFO bij ForFarmers vanaf 1 juni, 2024.

LinkedIn I Lees het verhaal

Sander Smit PA’13

"Ik ben dankbaar voor het in mij door de partij en kandidaten gestelde vertrouwen. Uitgaand van Noaberschap en subsidiariteit gaan wij als BBB de Europese politiek vernieuwen en als stem van en voor het platteland daarbij óók de controle op beleidskeuzes binnen Nederland vergroten."

Sander is verkozen tot lijsttrekker voor de BBB tijdens de Europese verkiezingen.

LinkedIn I Lees het verhaal

Bram Nauta EE'87 / PhD EE'91

Bram is te gast geweest op de "new comfort zones" podcast. Host Peter Oosterwijk praat met Bram over de opkomende chipindustrie in Twente waar experimenteren en de open cultuur de sleutel tot succes zijn.

"Vanuit onwetendheid iets uitvinden om te begrijpen hoe iets werkt." Bram Nauta speelt met taal, draait het kijken en zoekt daarmee altijd de randen van zijn eigen kunnen en de standaarden op.

LinkedIn I Luister naar de podcast

Gerben Edelijn EE'89

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, zijn de defensie-uitgaven in heel Europa toegenomen, aangezien landen hun veiligheidsmaatregelen versterken en hun militaire capaciteiten verbeteren.

"Het Nederlandse defensiebudget was in 2015 nog 1,1% van het bbp, nu 2... een behoorlijk stijging"

Gerben Edelijn, CEO van Thales, belicht waarom het bedrijf een aanzienlijke groei doormaakt en hoe de voortdurende oorlogssituatie in Oekraïne een impact heeft op deze ontwikkelingen.

LinkedIn I Lees verder (NRC-abonnement vereist)

Maart 2024

Agaath Doeleman-Van den Ende AM'01

Agaath Doeleman is expert in door datagestuurde selectieprocessen van Olympische atleten, ze werd geïnterviewd door de European Judo Union.

"Op dat moment was de federatie bezig met het ontwikkelen van een intern selectiebeleid voor de Olympische Spelen in Parijs. In het verleden werden moeilijke beslissingen, bijvoorbeeld wanneer twee hooggeplaatste judoka's in dezelfde gewichtsklasse uitkwamen, voorgelegd aan een speciale commissie. De federatie wilde een andere aanpak: een volledig datagestuurd selectiebeleid voor Parijs. Daar is de federatie in geslaagd"

LinkedIn I https://memos.degree/the-golden-balance-data-and-expert-opinion-in-the-selection-process-of-olympic-athletes/

Daniel de Vries IEM'20

“Mijn naam is Daniël de Vries (foto) en ik ben de oprichter van WellBased. WellBased is een innovatieve lesmethode voor middelbare scholen gericht op studievaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden, burgerschap en groepsvorming. Ons lesmateriaal wordt ingezet in mentorlessen. Zo hebben we een mentorles telefoongebruik, grenzen aangeven, roddelen, plannen, leren met flashcard, echt van alles.”

“Met onze aanpak ontlasten we docenten bij hun mentortaken. Dat is echt nodig in een tijd van een lerarentekort en een hoge werkdruk in het onderwijs. Onze missie is om met onze lesmethode niet alleen het welzijn van de leerlingen te verbeteren, maar ook dat van docenten.”

LinkedIn I Read the full interview

Emmilie Kuks IDE'23

"Nu ik volledig in de duurzame verpakkingswereld duik, kom ik veel gave ontwikkelingen tegen. In dit dynamische vakgebied is kennis delen en samenwerken van onschatbare waarde."

Emmilie nodigt jullie uit om laagdrempelig langs te komen voor een verse kop koffie tijdens haar verpakkingsspreekuur, elke donderdag van 9-10u op ons kantoor (Herenstraat 1) in Breukelen. 

LinkedIn I Lees de post

Ivo Lansbergen CHE'96

"We hebben een geweldig team binnen ANH dat een wereldwijde leider heeft opgebouwd met schaalgrootte, een uniek portfolio en ongeëvenaarde innovatiemogelijkheden om onze klanten te helpen enkele van de meest uitdagende problemen op het gebied van voedselzekerheid aan te pakken en met een strategie die sterk gericht is op het verduurzamen van de veehouderij."

Ivo leidt sinds 2019 de divisie diervoeding en gezondheid van DSM-Fiermenich.

LinkedIn I Lees het artikel

Vera Boertien COMM'19

Vera heeft onlangs een boek gepubliceerd over rouw, een boek dat dit vaak vermeden gevoel vastlegt in 66 gedichten. Dit is een persoonlijk project dat ze onlangs heeft gedeeld met de UT alumni gemeenschap en de wereld.

Kijk haar TEDX presentatie over het herontwerpen van je leven hier.

You can also watch her TEDX conference about redesigning your life; watch it here.

LinkedIn I Lees de post

Efrén López-Blanco GEM'13

"Plotseling hebben we geen toegang meer tot gegevens van de helft van de landmassa in het Noordpoolgebied. Onze studie laat zien dat de uitsluiting van de Russische stations ons vermogen om veranderingen in het Noordpoolgebied te volgen ernstig vermindert."

Efrén López-Blanco en zijn team hebben berekend hoeveel invloed het verlies van de Russische onderzoeksstations heeft op de biases tussen essentiële ecosysteemvariabelen die verband houden met Arctische veranderingen.

LinkedIn I Lees volledig artikel

Diederik Jekel APH'10

"Wat is precies een kilowatt en een kilowattuur, hoe zit het met laadsnelheden van auto's en kunnen we daar vooral geen minder abstracte eenheid voor bedenken?" Hier is een voorstel.

UT-alumnus Diederik Jekel heeft onlangs nog een verklarende video gemaakt om de abstracte begrippen uit te leggen die bestuurders van elektrische auto's moeten begrijpen bij het opladen.

LinkedIn I Bekijk de video

Hanne van Willigenburg EST'06

"Ik ben zelf expert op het gebied van kinderen en rouw. Heb een eigen praktijk waar ik kinderen en hun gezin begeleid als ze iemand uit het gezin verloren zijn. Daarnaast schrijf en praat ik veel over dit onderwerp.

Afgelopen maand is mijn kinderboek DOOD & doei uitgekomen, en eind dit kwartaal komt de kinderapp DOOD & doei uit, die kinderen interactief het onderwerp de dood en iemand missen laat beleven. Een zwaar onderwerp, maar juist mooi om hier met de juiste tooling van nu, kinderen mee in aanraking te laten komen."

LinkedIn I Lees het artikel

Erwin Sikma IEM'10

Erwin kreeg het 'ondernemersvirus' te pakken en begon zijn eigen bedrijf in landbouwtechnologie: Impact Terra. Toen hij eenmaal de juiste productmarkt had gevonden, was het weer tijd voor internationale expansie: alleen deze keer als oprichter.

Erwin kwam aan het woord in een podcast over internationale groei van bedrijven.

LinkedIn I Luister hier 

Cees Links TW'82

"In mei 2024 bestaat de WiFi Alliance 25 jaar. Van 802.11b (11Mb/s) naar WiFi-7 (46Gb/s). Als je dat in 1999 had voorspeld, had niemand je geloofd..."

Cees Links (62) is de geestelijk vader van de wifi. In een recente LinkedIn post herinnert hij zich enkele van de obstakels die hij tegenkwam terwijl hij een link naar een recent interview deelde.

LinkedIn I Lees het verhaal

FEBruari 2024

Deel je verhalen met het UT Alumni Netwerk en neem contact op met het Alumni Office.