UTVrijhof CultuurAgendaVoorstelling: Waterqueens

Voorstelling: Waterqueens Boost Producties

Ontmoet de Rijzer, de Zwoeger en de Voeler.

Met het gezelschap Boost Producties creëert maker Lennie Visser unieke circusvoorstellingen die de grenzen tussen bewegingstheater, circus, dans en beeldende kunst verkennen. Om het gesprek over gezamenlijkheid en verbinding te voeden, creëerde Lennie samen met scenograaf Jelle Engel een trio van hedendaagse, uitvergrote karakteristieken. Beter bekend als Waterqueens!

DIT IS EEN GRATIS VOORSTELLING!

"Waterqueens"

vertelt het verhaal over woede, schoonheid en krakend hout. De mythe van drie getalenteerde vrouwen met giftige ambities, elk op zoek naar solo roem. Hun broze verhoudingen, doordrenkt met intense wrok en jaloezie, en hun reis in samenleven. Op het water tot leven gebracht door danseres Celina Montana en circusartest Erin Burley, luchtacrobate Mizai Kobi, spelers Lennie Visser en Nilo Cappelletti, en scenograaf Jelle Engel. Laat je vanaf de kade meeslepen door de visuele pracht van "Waterqueens".

Achtergrond

Vanuit 'Evolutie der Demonen, Characteristics in Overdrive', een visueel kunstwerk ontwikkeld in juni 2024 in opdracht en coproductie met de Bosch Parade, creëert Lennie de voorstelling “Waterqueens'’ met de première tijdens “Porto Circolo”!

Waterqueens zijn contrasterende karakteristieken: De Rijzer, De Zwoeger en De Voeler. Hun namen weerspiegelen hun symbolische rollen. De Rijzer is een egocentrische demon die egoïsme en arrogante belichaamt. De opportunistische Zwoeger symboliseert een meedogenloze materialist. De Voeler vertegenwoordigt de fragiele, eendimensionale zintuiglijkheid. Het verhaal van "Waterqueens" verkent de reis van drie krachtige vrouwen die leren samen te leven. Aanvankelijk gevuld met jaloezie, afgunst en strijd, bewegen ze zich geleidelijk naar empowerment en omarmen uiteindelijk tolerantie voor elkaar. Zo evolueren ze tot Waterqueens, die in tijd en ruimte het gevoel van vrijheid, liefde en erkenning belichamen.

Credits

Concept en regie - Lennie Visser, Concept en beeldontwerp - Studio Jelle Engel. Bouw installaties - Jelle Engel, Jasmijn Piek Performers en model – Lennie Visser, Mizai Kobi, Celina Monsanto. Fotografie - Roos de Bolster