Werken aan een duurzaam menu

Bekijk de highlights van het sustainability jaarverslag 2023

Eten binnen de grenzen van de planeet

Universiteit Twente, cateraar Appèl en Greendish werken samen aan het menu van de toekomst. Het doel is een voedselaanbod dat niet alleen lekker en gezond is, maar ook de draagkracht van de aarde respecteert.

Concreet betekent dit:

De samenwerking draagt bij aan de doelstellingen van de Universiteit Twente en Appèl om duurzame organisaties te zijn.

Aanpak

Het project volgt de succesformule van Greendish. Eerst is men nulmeting vastgesteld waar de organisatie momenteel staat. Ook gast- en medewerkerstevredenheid zijn daarin meegenomen. Medewerkers van Appèl kunnen inspiratie en kennis opdoen via de online Greendish Academy. Hier zijn diverse trainingen beschikbaar om cateringmedewerkers te ondersteunen bij de overgang naar een duurzamer en gezonder menu. De e-learnings gaan bijvoorbeeld over het samenstellen van een duurzaam en gezond menu, het voorkomen van voedselverspilling, duurzaam inkopen, duurzaamheidscommunicatie en nudging. Vervolgens bepalen we samen met Greendish welke veranderingen kunnen bijdragen aan het behalen van de gestelde doelen, werkbaar zijn voor de cateringmedewerkers en bovendien kunnen bijdragen aan het verhogen van de gasttevredenheid. Samen werken we aan een win-win voor het milieu, de gast en het restaurant.

Planning

De samenwerking is gestart in september 2022 en duurt minimaal een jaar. De eerste veranderingen in de kantine zijn begin 2023 doorgevoerd. Na een jaar wordt het effect van de doorgevoerde maatregelen bekeken. Daarna evalueren de partijen de samenwerking en volgt mogelijk een verlenging van het project.

Relevante nieuwsberichten

Meer weten?

Neem contact op met Anouk van der Wal voor meer informatie.

A.R. van der Wal (Anouk)
Projectleider/Contractmanager CFM, Facility Services