UTFaculteitenETAgenda2024 European Quality Assurance Forum

2024 European Quality Assurance Forum Onderwijs, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid verbeteren door middel van kwaliteit

De UT is host van het European Quality Assurance Forum (EQAF) 2024 dat van 14 tot 16 november 2024 voor het eerst wordt georganiseerd in Nederland. 

Het Forum zal sessies combineren over beleid en trends, onderzoek en praktische casusvoorbeelden die verband houden met het thema van het Forum:  “Onderwijs, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid verbeteren door kwaliteitsborging” en meer in het algemeen over de huidige ontwikkelingen in kwaliteitsborging.

Het verbinden van kwaliteitsborgings-inspanningen op het gebied van onderwijs, onderzoek en de derde missie is cruciaal voor universiteiten om hun strategische doelstellingen te bereiken. Deze geïntegreerde aanpak kan een goed afgeronde en impactvolle educatieve ervaring voor studenten bevorderen, terwijl het onderzoek wordt bevorderd en zinvol wordt bijgedragen aan de samenleving. Het aanpakken van de onderlinge verbondenheid van de drie missies wordt echter steeds uitdagender voor zowel interne als externe QA-systemen vanwege de grote verscheidenheid aan nieuwe ontwikkelingen en trends in het hoger onderwijs. 

EQAF 2024 zal nieuwe beleidsmaatregelen, innovatieve methodologieën en tools verkennen die een holistische benadering van kwaliteit en kwaliteitsborging kunnen waarborgen.
Naast onderzoekers en QA-medewerkers, zal het evenement van dit jaar van bijzonder belang zijn voor professionals die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van onderzoek en outreach-functies aan universiteiten, en voor medewerkers met projectmanagementfuncties.

Uiterste inschrijftermijn 23 oktober 2024