UTDienstenCFMLTSHNieuwsFacultaire ontwikkelingen in huisvesting update

Facultaire ontwikkelingen in huisvesting update

Nieuwe multifunctionele werkplaats ET

Terwijl we nog steeds grotendeels vanuit huis werken en studeren, wordt er hard gewerkt aan de huisvesting van onze Faculteit (de vorige nieuwsbrief lees je hier terug). Het voorlopige ontwerp van de nieuwe multifunctionele werkplaats bevindt zich in de afrondende fase. Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk dan de beelden in deze nieuwsbrief en waan je even in de toekomstige wereld van ET*. Ook lees je hieronder ander kort nieuws over de huisvesting van onze Faculteit (onderdeel van Lange-Termijn Strategische Huisvesting).

* het voorlopige ontwerp is slechts een impressie van de ruimte: de kleuren en de exacte inrichting worden later bepaald. 

Wist je dat?

  • ... we maar liefst 150 inzendingen op de naamwedstrijd hebben ontvangen? In de volgende mailing maken we de winnaar én de nieuwe naam van onze multifunctionele werkplaats bekend. 
  • ... de nieuwe werkplaats deels door WSV-gelden mogelijk wordt gemaakt? Er zijn WSV(Wet Studievoorschotmiddelen)-gelden vrijgekomen als gevolg van het afschaffen van de basisbeurs, die is omgezet van een gift in een lening. Elk jaar komt er budget vrij voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. 

... er wordt gewerkt aan korte- en lange-termijnacties? Bekijk de rest van deze mailing en lees meer over de grootschalige renovatie op lange termijn, maar ook over kleine verbeteringen op korte termijn. 

Renovatie Horstring 

Bouwmanagementbureau Kleissen heeft de afgelopen periode met velen van jullie gesprekken gevoerd. Zij hebben veel enthousiaste input ontvangen. Momenteel wordt deze in een rapportage verwerkt, inclusief advies over de toekomstige huisvesting. Deze rapportage wordt in de zomer van 2021 gepresenteerd.  

Home base ET: herinrichting van de Horstring 

Vooruitlopend op deze grootschalige renovatie worden momenteel kleine verbeteringen gerealiseerd. Dit houdt in:  

  • extra zitgelegenheid in de Horstring (bankjes en treinzitjes);  
  • extra studieplekken in de Noord- en Oosthorst 
  • extra studieplekken op de 2e verdieping in het centrum van de Horst 

De volgende stap is het doorvoeren van verbeteringen van de entree en kantine. Het doel is een aantrekkelijke entree met vitrines, zodat onze faculteit direct goed zichtbaar zal zijn. Hopelijk kan iedereen dit binnenkort met eigen ogen zien en ervaren! 

Opening WH223 

Wist je dat WH223 al is gerenoveerd? Jutta Arends en Ali Seghi nemen dit lab vanaf april in gebruik.  

Meer informatie 

Belangrijke updates over deze huisvestingsplannen zullen via mailings, intranet en de website Lange-Termijn Strategische Huisvesting volgen. Vanwege de vele huisvestings- veiligheids- en gezondheidszaken krijgt Nancy Heijnekamp ondersteuning van Andries Klijnstra. Rondom huisvesting, zal Nancy zich met name op de nieuwe multifunctionele werkplaats richten en Andries op de herinrichting van de Horst. 

Heb je vragen of ideeën? Neem dan contact met Nancy en Andries op; dit kan via amh-et@utwente.nl