SESSIE 5 (VAN 8): eiwittransistie en consument
Om daadwerkelijk een versnelde eiwittransitie te realiseren is enerzijds voldoende informatie nodig over de positieve kanten daarvan voor een duurzame en verantwoorde voedselvoorziening en de positieve effecten op de gezondheid en het milieu. Daarnaast zijn consumentenbeleving en smaak van het product zeer belangrijke factoren die uiteindelijk de doorslag zullen geven of consumenten overgaan tot aankoop van voedsel gebaseerd op duurzame eiwitbronnen. Welke alternatieve producten zijn er nu al voor handen en welke worden er ontwikkeld voor de toekomst? Hoe kunnen die producten zodanig worden aangeboden dat ze een natuurlijke keuze worden voor een brede groep consumenten? Welke beleving, imago en context zijn hiervoor nodig? In deze sessie van het MKB-café gaan we hierover in gesprek met onderzoekster Stacy Pyett van Wageningen Universiteit & Research en ondernemer Marc Arts van GreenFood50.
OPNAME SESSIE 5
Heb je de sessie gemist of wil je de uitzending nogmaals bekijken, dan kan via onderstaande video-registratie.
WANNEER & WAAR
- 28 januari 2021
- 16.00 - 16.45
- Taal: Nederlands
- Entree: Gratis
- Locatie: Online, via Livestorm webinar (je hoeft geen programma te downloaden om te deel te nemen)
moderators & GASTEN
Tijdens elke sessie (8 in totaal) zal een wetenschapper en MKB'er hun licht laten schijnen op een onderwerp over voeding, gezonde leefstijl, brein en eetgedrag. Onze 2 moderatoren (Guido Camps - Wageningen University en Research & Esther Aarts - Radboud Universiteit) leiden de discussies en zoeken spanningsvelden op. Wat kunnen MKB'ers leren en gebruiken? Daarnaast dagen we deelnemers uit om actief mee te denken in oplossingen en wellicht ontmoet u tijdens het event wel een nieuwe samenwerkingspartner om de eetbeleving of hersengezondheid van mensen met hulp van technologie te verbeteren?
FOOD & COGNITION: HET ONLINE MKB CAFÉ
VOOR WIE
Alle MKB, grotere bedrijven en onderzoeksinstellingen die geïnteresseerd zijn en werkzaam zijn in het domein van voeding, gezondheid, gedrag en technologie. Dit kan variëren van MKB'ers die te maken hebben met de eetervaring of eHealth technologie tot voedingsindustrie en tot wetenschappers die onderzoek doen in deze domeinen.
Haal meer uit je deelname
Wil je op de hoogte worden gesteld van alle sessies en ben je benieuwd naar de deelnemende MKB'ers, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven? Haal meer uit je deelname door periodiek een mailing te ontvangen over de toekomstige sessies, je kunt alle sessie terugbekijken en je krijgt een inzicht in het groeiende community. Wellicht kom je via deze serie wel in contact met andere professionals werkzaam in dit domein en ligt een samenwerking in het verschiet?
EERDERE SESSIES
In de onderstaande overzicht vind je alle overige ingeplande thema's met betrekking tot voeding en cognitie. Op de betreffende pagina's vind je het programmaoverzicht, sprekers en meer informatie over het thema. Daarnaast kun je ook de opname in onderstaande sessies terugbekijken.
ORGANISATIE
Dit event wordt georganiseerd door het strategische programma Personalized eHealth Technology, binnen het TechMed Centre instituut. Het event vindt plaats binnen het programma EFRO Food & Cognition en wordt gefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (ERDF) & Operationeel Programma Oost (OP Oost) binnen de Europese Unie.