UTFaculteitenTNWNieuwsEigen Green Hub helpt TNW duurzamer te worden

Eigen Green Hub helpt TNW duurzamer te worden

Maak kennis met de S&T Green hub - een door studenten gedreven initiatief om duurzaamheid op persoonlijk en facultair niveau te bevorderen.

Vanaf dit academisch jaar heeft de Green Hub, een gecentraliseerde groep studenten en medewerkers die zich inzet voor het bevorderen van duurzaamheid in de hele universiteit, haar eerste drie Faculty Green Hubs gelanceerd. Een daarvan is de S&T Green Hub, bestaande uit een team van vijf gemotiveerde master- en bachelorstudenten. Graag stellen zij zich aan jullie voor.

Even voorstellen

Ondersteund door drie stafleden, Iris Allijn, Leonie Krab en Rolf Slaats, wordt onze faculteit vertegenwoordigd door een gedreven kwintet van bachelor- en masterstudenten die hun uiterste best doen om hun geliefde faculteit zo duurzaam mogelijk te maken:

  • Jan den Uijl, Operations (Chemical Science & Engineering)

    DEZE ROL RICHT ZICH OP HET IDENTIFICEREN EN COÖRDINEREN VAN DUURZAAMHEIDSINITIATIEVEN BINNEN DE FACULTEIT.

    Gedurende mijn leven is duurzaamheid een grote drijfveer geweest in bijna alles wat ik doe. Dit geldt vooral voor mijn studie. Als masterstudent in het programma Chemische & Procestechniek ben ik gemotiveerd om nieuwe en effectieve manieren te vinden om processen duurzamer te maken, iets wat dringend nodig is als we onze wereld willen redden. Binnen onze faculteit hebben we veel mogelijkheden om een echt positieve invloed op de planeet te hebben. Via ons werk bij de facultaire Green Hub kunnen we onze faculteit begeleiden naar meer duurzame ontwikkeling. Ik ben zeer gemotiveerd om met deze Green Hub samen te werken en heb er vertrouwen in dat we samen verandering kunnen bewerkstelligen.

  • Pepijn Hoekstra (Technische Natuurkunde)

    HIER DUiken we in lopende onderzoeksprojecten om te verkennen hoe hun bevindingen kunnen worden geïmplementeerd voor een duurzamere faculteit.

    Ik ben enthousiast om mezelf voor te stellen als de Onderzoeksfunctionaris van de S&T Green Hub. Mijn levenslange toewijding aan een duurzame toekomst heeft me hier gebracht. Sinds mijn start als student Technische Natuurkunde ben ik aangetrokken tot het onderzoek dat door onze faculteit wordt uitgevoerd. Nu, als onderdeel van de S&T Green Hub, zet ik me in om dit onderzoek te verbinden met duurzaamheid. Mijn taak als Onderzoeksfunctionaris is ervoor te zorgen dat de onderzoeksinspanningen van onze faculteit ons leiden naar een duurzame wereld, en ons allen verenigen in het streven naar de duurzame toekomst die ik altijd heb voorgesteld sinds de middelbare school.

  • Julia Vendrig, Education (Advanced Technology)

    DEZE ROL IS TOEGEWIJD AAN HET INTEGREREN VAN DUURZAAMHEID IN ONZE OPLEIDING.

    Hallo daar! Ik ben een bachelorstudent binnen de faculteit TNW wiens interesses zich voornamelijk richten op drie gebieden: technologie, onderwijs en duurzaamheid. Ik combineer deze gebieden vaak met een vleugje creativiteit. Daarom ben ik verheugd om mezelf voor te stellen als de Onderwijsfunctionaris van de S&T Green Hub. Deze positie stelt me in staat om mijn passies te combineren om het primaire doel van mijn functie te bereiken: duurzaamheid integreren in de TNW-faculteit via onderwijsaangelegenheden. Ik kijk ernaar uit om contact te maken, samen te werken en te leren van individuen die mijn passie voor duurzaamheid delen en even toegewijd zijn om hun koolstof-, water- en landvoetafdruk te minimaliseren. Daarom ben ik blij om samen te werken met mijn medeleden van de S&T Green Hub en enthousiast om groene, duurzame en milieuvriendelijke veranderingen binnen onze faculteit door te voeren.

  • Tigo Kok, Marketing (Advanced Technology/Msc Sustainable Energy Technology)

    VERANTWOORDELIJK VOOR DE COMMUNICATIE EN PROMOTIE VAN ONZE PROJECTEN EN EVENEMENTEN; DEZE FUNCTIE ZORGT ERVOOR DAT ONZE BOODSCHAP WIJD EN ZIJD WORDT VERSPREID.

    Na vier jaar studeren aan TNW is me altijd iets opgevallen: er is zoveel ruw talent en kennis in onze faculteit, maar het wordt vaak verspild door gebrek aan communicatie. Tijdens projecten voor mijn studie Advanced Technology merkte ik dat ik het echt leuk vond om het middelpunt van het team te zijn, gesprekken te leiden en ervoor te zorgen dat iedereen zijn expertise kon benutten. Duurzaamheid is geen technisch probleem en vereist inzicht vanuit elk perspectief. Als Marketing- en Communicatiefunctionaris bij S&T Green Hub wil ik ervoor zorgen dat informatie stroomt van en naar de juiste mensen om gebruik te maken van al het talent aan onze faculteit en onze successen te delen om iedereen te laten zien waartoe TNW in staat is.


  • Fiona Hafferl, Community (Chemical Science & Engineering)

    DEZE SECTOR ORGANISEERT EVENEMENTEN OP HET GEBIED VAN DUURZAAMHEID EN BEVORDERT ZO HET GEMEENSCHAPSGEVOEL EN DE GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID BINNEN DE FACULTEIT.

    De belangrijkste reden waarom ik besloot Chemische Technologie te studeren, was mijn passie voor duurzaamheid en het milieu. Als het gaat om actuele vraagstukken, waardeer ik echt het gezegde "Denk wereldwijd, handel lokaal", en dat is precies wat we willen bereiken met de Faculty Green Hubs. Ons doel is niet alleen om duurzaamheidsinitiatieven over de hele TNW-faculteit te coördineren, maar ook om te laten zien hoe duurzaamheid bij de kern kan worden aangepakt. Als community officer is mijn doel om studenten en medewerkers te betrekken bij deze gezamenlijke reis naar een groenere universiteit.


Rolf Slaats, Sustainable Labs Coordinator

Onze universiteit staat voor duurzaamheidsuitdagingen. De S&T Green Hub vergroot onze capaciteit om deze kwesties aan te pakken en fungeert als aanspreekpunt voor medewerkers en studenten met vragen of initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Rolf Slaats, Sustainable Labs Coordinator

Doelen S&T Green hub

Terwijl Green Hub de overkoepelende visie en richtlijnen bepaalt, richt S&T Green Hub zich op het contextualiseren en implementeren van deze duurzame praktijken binnen TNW. De kracht van S&T Green Hub ligt in het creëren van op maat gemaakte duurzaamheidsoplossingen die de unieke behoeften, kansen en uitdagingen van onze faculteit weerspiegelen. 

Leonie Krab-Hüsken, Opleidingsdirecteur CSE

We gebruiken onze relaties met belangrijke stakeholders om het proces te versnellen en duurzame ideeën om te zetten in uitvoerbare projecten, met de mogelijkheid om beleidsbeslissingen, curriculumwijzigingen en de algehele cultuur van duurzaamheid binnen onze academische gemeenschap te beïnvloeden.

Leonie Krab-Hüsken, Opleidingsdirecteur CSE

Contact

Feedback is altijd welkom. Stuur al jouw vragen of ideeën met betrekking tot duurzaamheid binnen TNW naar TNW-greenhub@utwente.nl. Laten we streven naar de meest duurzame faculteit in Twente!

Meer informatie

Lees de brochure voor meer informatie over S&T Green Hub: