UTFaculteitenTNWNieuwsSubsidie voor Baanbrekende Onderwijsinnovatie in Technische Natuurkunde

Subsidie voor Baanbrekende Onderwijsinnovatie in Technische Natuurkunde

SISSI DE BEER, JEROEN VERSCHUUR, MENNO BOKDAM en hun collega's van de opleiding Technische Natuurkunde hebben onlangs een prestigieuze subsidie ontvangen van 4TU CEE (Center for Engineering Education).

Deze subsidie zal worden ingezet om het curriculum van zowel de bachelor Technische Natuurkunde als de master Applied Physics te verrijken en te verbeteren.

Met het oog op het toekomstige landschap van de fysica wordt onderzocht of een geheel nieuwe master specialisatie, genaamd 'Computational Physics', geïntroduceerd kan worden binnen de master Applied Physics. Dit ambitieuze plan omvat de integratie van zowel klassieke simulatietechnieken als het aanleren van rekenvaardigheden op quantumcomputers.

Digitalisatie in de Fysica

Overal ter wereld wint digitalisatie terrein, en deze trend is ook merkbaar binnen de experimentele fysica. Studenten worden nu specifiek getraind om gelijke tred te houden met deze digitale verschuiving. De introductie van het nieuwe vak 'Remote Control of Experiments' zal een cruciale bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een innovatieve leerlijn voor digitalisering. De subsidie zal worden benut om samen te werken met student-assistenten, die actief betrokken zullen zijn bij het ontwikkelen van deze vooruitstrevende onderwijsmethoden. Daarnaast zal het budget worden ingezet voor de productie van promotiefilms en ander educatief materiaal, met als doel de resultaten van het project te delen en anderen te inspireren.

Sissi de BeerJeroen Verschuur, en Menno Bokdam (vlnr op de foto) zien met enthousiasme uit naar de beoogde impact van deze subsidie op de opleiding van toekomstige natuurkundigen en toegepaste fysici. Hierbij nemen zij actief de rol op zich van pioniers in de digitalisering van het onderwijs binnen het domein van technische natuurkunde en toegepaste natuurkunde.