UITWERKING BBQ WORKSHOP
- Braadstuk van het simmertaler rund
- Gemarineerde lamsrack
- Gemarineerde varkensoesters
- Pepersteak van albacore tonijn
- Zalmfilet gegrild in zilverfolie met fijne groentes, wijn en kruiden
- Frisse pastasalade
- Klassieke huzarensalade
- Stroganoffsaus
- Dillesaus
- Stokbrood met kruidenboter en koude sausjes
FRISSE PASTASALADE
Ingredienten:
- 250 gr farfalle tricolore
- 1 bakje cherry tomaten
- 1 a 2 eetl groene pesto( naar smaak )
- 1 zakje rucola
- 1 bos bosui
- 1 a 2 eetl olijfolie
- 100 gram parmezaanse kaas
Uitwerking:
- Kook de pasta gaar en spoel daarna koud.
- Snij ondertussen de cherry tomaatjes in partjes, de bos in rondjes van 1 cm breed.
- Was de rucola in koud water met iets zout
- Vermeng de pasta met de rucola, bosui en cherry tomaatjes.
- Maak dit geheel op smaak met de groene pesto en de olijfolie naar smaak.
- Maak het geheel op een schaal of in een kom op en schaaf/rasp hierover de
Parmezaanse kaas.
KLASSIEKE HUZARENSALADE
Ingrediënten:
- 1 kg aardappelen
- 200 gr doperwten
- 350 gr gekookte hamblokjes
- 2 grote augurken
- 10 st zilverui
- 6 eetl mayonaise
- 3 eetl creme fraiche
- 2 eetl fijn gesneden peterselie
- 2 zure geschilde appelen
Uitwerking:
- Kook de aardappelen beet gaar en laat ze afkoelen.
- Kook de doperwten 1 minuut in kokend water en spoel koud af.
- Snijd de augurken, appels en aardappelen in vierkante blokjes van 2 cm bij 2 cm.
- Snijd de zilveruien ongeveer op gelijke dikte zoals de aardappelen (bijv 1 keer doormidden)
- Meng deze ingrediënten met elkaar en voeg daar ook de doperwten en ham blokjes aan toe.
- Breng dit geheel op smaak met de mayonaise en crème fraiche.
- Voeg naar eigen smaak zout en peper toe en de gehakte peterselie.
- Maak de salade op een schaal op naar eigen inzicht.
MARINADE LAMSRACK
- 8 eetl olijfolie
- ½ citroen uitpersen tot sap
- 5 teentjes knoflook
- 4 eetl fijn gehakte thijm
- 4 eetl fijn gehakte rozemarijn
- 4 eetl fijn gehakte oregano
- 1 eetl fijn gehakte mint
- Zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
MARINADE DIVERSE SOORTEN VLEES
- 8 eetl ketchup
- 2 eetl aceto balsamico
- ½ tak rozemarijn
- 1 theel paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- ½ sinaasappel rasp van de schil
- 2 eetlolijfolie
- 1 theel zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
STROGANOFF SAUS
Ingrediënten:
- 1 paprika
- 1 witte ui
- 4 a 5 stuks champignon
- 200 gram spekreepjes
- 2 eetl tomatenpuree
- 1 dl vodka
- 2 dl room
- 2 dl water
- zout en peper
Uitwerking:
- Snij de ui in halve ringen, de paprika in lange reepjes en de champignons in plakjes.
- Zet een bakpan op het vuur en bak hier de spekjes bruin in.
- Voeg daarna de ui en paprika toe en fruit deze 2 minuten mee.
- Voeg daarna de champignon toe en bak deze ook 2 minuten mee.
- Voeg daarna de tomatenpuree toe en meng dit met de groentes en laat dit 1 minuut mee sudderen.
- Blus dit geheel af met de vodka en laat de vodka inkoken tot de helft.
- Voeg daarna de room en het water toe en breng het geheel aan de kook.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
DILLESAUS (4 pers)
Ingredienten:
- 2 dl witte wijn droog
- 250 dl kookroom
- 50 gram roomboter ( uit de koelkast )
- Dille
- Zout
Uitwerking:
- Doe de wijn in een steelpannetje met een beetje zout en kook het geheel in tot 1/3.
- Pluk ondertussen de takjes van 5 steeltjes dille en hak deze fijn.
- Als de wijn is ingekookt voeg je de room toe en breng je het geheel aan de kook.
- Als het aan de kook is voeg je de zout toe en dille toe tot de juiste smaak.
- Haal de pan van het vuur en voeg de boter per 20 gram toe aan de saus en roer dit door met een garde tot de saus op juiste dikte is.