UTUT-KringGEWISActiviteitenhistorie202428 mei: Interactieve bijeenkomst Schenken en nalaten aan de wetenschap

28 mei: Interactieve bijeenkomst Schenken en nalaten aan de wetenschap

Beste leden van GEWIS,

Op dinsdag 28 mei 2024 organiseert het Universiteitsfonds Twente, in samenwerking met Bolding Davids Notarissen, een interactieve middagbijeenkomst over schenken en nalaten aan de wetenschap, in het bijzonder aan wetenschappelijk onderzoek aan de UT.

De notaris vertelt deze middag wat er allemaal komt kijken bij het opstellen en actualiseren van uw testament. Ook hoort u over valkuilen en krijgt u natuurlijk tips! 

Daarnaast nemen wij u deze middag graag mee in het verhaal van het Universiteitsfonds. Met haar founders, bestuurders en industriëlen, stond het fonds in 1948 aan de wieg van de Technische Hogeschool Twente, in de volksmond ‘de TH’. Tegenwoordig zet het fonds zich in voor de UT-gemeenschap in Twente en ‘all over the world’! Dit alles dankzij de vele donateurs: alumni, (oud-)medewerkers en relaties. De ontstaansgeschiedenis van het fonds is uniek en wij vertellen u hier deze middag graag meer over. 

Deze bijeenkomst wordt als extra activiteit door de Activiteitencommissie ondersteund.

Datum: Dinsdag 28 mei 2024

 Het programma ziet er als volgt uit:
14:00 – 14:30 uur:           Ontvangst in het ITC gebouw, kamer 1261 (de Boardroom)
14:30 – 14:55 uur:           De oprichting en geschiedenis van het Universiteitsfonds door Maurice Essers, directeur Universiteitsfonds Twente
14:55 – 15:15 uur:           Pauze met koffie en thee
15:15 – 16:15 uur:           Interactieve workshop over het opstellen en actualiseren van een testament door mr. Cliff Bolding, notaris
16:15 uur                         De bijeenkomst zal worden afgesloten met een drankje

TC gebouw, kamer 1261 (de Boardroom). De inloop vanaf 14.00 uur is ook in die ruimte.

Locatie bijeenkomst: ITC gebouw kamer 1261 (de Boardroom)

Adres: Campus, O&O plein, Universiteit Twente.

I.v.m. de catering moet u zich uiterlijk maandag 27 mei 2024, 12:00 uur met het aantal personen aanmelden via activiteitgewis@gmail.com .
Indien u zich heeft aangemeld en u krijgt geen nader bericht, dan staat u op de lijst van deelnemers.

Parkeren:

Met de auto naar de campus: Toets in je navigatiesysteem de straat Drienerlolaan 5, 7522 NB in en volg de borden P4. Vanaf deze parkeerplaats wandel je richting het ITC gebouw (ca. 5 minuten lopen). 

Met de fiets naar de campus: Fietsen, e-bikes, e.d. kunnen uitsluitend in de daarvoor bestemde fietsenstallingen tegenover de Waaier worden gestald (niet op het O&O Plein).

Sommige GEWIS-leden hebben soms geen vervoer. Als u bereid bent GEWIS-leden mee te nemen, wilt u dan óók aangeven hoeveel personen u kunt meenemen?   

Met vriendelijke groet,
Drs. Josine Meerburg, Marketing & Communicatie, Universiteitsfonds Twente,
en namens de GEWIS-activiteitencommissie,
Selma Kamphuis.