Programma

Wil jij meewerken aan een solide en betrouwbare digitale Nederlandse informatiehuishouding? Complexe IT-vraagstukken en maatschappelijke uitdagingen oplossen en organisaties naar een betrouwbare en veilige digitale toekomst leiden?

Met de opleiding Digital Design & Architecture leer je architectuur ontwerpen, implementeren, onderhouden en beheren. Je werkt met casussen uit de praktijk, analyseert vraagstukken grondig en leert digitale transformaties effectief begeleiden. Daarbij houd je steeds rekening met de belangen van alle stakeholders en de veiligheid en betrouwbaarheid van de systemen.

Tijdens de opleiding pas je theorieën en modellen toe en leer je van ervaren docenten, experts en vakgenoten. Je professionele ontwikkeling staat centraal en door samen te werken met de andere deelnemers bouw je niet alleen aan je kennis, maar ook aan een sterk netwerk.

Kees Keulemans - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Doordat de verschillende deelnemers aan de opleiding binnen hun eigen organisaties aan vergelijkbare vraagstukken werken, leer je niet alleen van de opleiding, maar zeker ook van elkaar.

Kees Keulemans - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Wat leer je?

De opleiding heeft een praktijkgerichte aanpak en is opgebouwd uit drie leerlijnen:

  1. Architectuur & Bouw: Ontwikkel robuuste en toekomstbestendige architectuuroplossingen.
  2. Leiderschap & Organisatie: Word een strategische sparringpartner en stuur digitale transformaties aan.
  3. Domeinkennis: Verdiep je in wet- & regelgeving, publieke waarde & ethiek, financiën, waardebepaling en organisatiekunde.

Tijdens de opleiding ontwikkel je je tot een drijvende kracht achter innovatie en transformatie in digitale architectuur en een betrouwbare gesprekspartner voor alle stakeholders. Je leert hoe je complexe informatiestromen optimaliseert, risico’s minimaliseert en bedrijfsdoelstellingen verbindt aan de juiste technologische oplossingen.

Zo werkt de opleiding

Tijdens de opleiding werk je stapsgewijs aan verdieping: je start met de basiskennis die je vervolgens steeds herhaalt in complexere vraagstukken. Door middel van iteraties pas je de geleerde technieken steeds geavanceerder toe.

Pre-iteratie

Module 1: Basis van architecten van de digitale wereld

Iteratie I: Succes met architectuur binnen de eigen organisatie

Bestaande uit 3 modules

Iteratie II: Architectuur onder druk

Bestaande uit 4 modules

Iteratie III: Succes met architectuur op maatschappelijke schaal

Bestaande uit 3 modules

Ben je benieuwd naar de invulling van alle modules? Download de brochure!

Ontvang digitale brochure

Innovatieve leervormen

Leren doe je niet alleen. De theorie vormt de basis, maar je leert vooral door samen te werken in diverse leervormen. Dit doe je in verschillende leergroepen, je leert van experts en past de theorie toe op praktijk.

Hoe leer je?

Docenten

Dit zijn enkele kerndocenten van deze opleiding. Daarnaast zullen diverse docenten en gastsprekers het programma vullen met interessante cases uit diverse sectoren.

Kerndocenten
Dr. ir. Jan de Leede

Jan de Leede is universitair docent HRM en academisch manager Professional Learning & Development. Voor de academische leergang DDA is hij naast Mariëlle Stoelinga academisch verantwoordelijk voor met name de niet-technische leerlijnen. Promotie in 1997 (Innoveren van onderop). Als senior-adviseur werkzaam bij TNO Arbeid tussen 2001 en 2008. Zijn onderzoek- en onderwijs interesses liggen op het gebied van HR, organisatieontwerp, teams, werktijden en flexibiliteit. Hij is oprichter en partner van ModernWorkx, een adviesbureau gespecialiseerd in werktijden en capaciteitsmanagement.

Dr. Pauline Weritz

Dr. Pauline Weritz is universitair docent organisatiegedrag, verandermanagement en consultancy bij de sectie Industriële techniek en bedrijfsinformatiesystemen aan de Universiteit Twente. Met een achtergrond in Psychologie en Management richt Pauline haar onderzoek op het snijvlak van Organisatorisch Gedrag, Informatiesystemen en Ondernemerschap. In haar werk verkent ze het raamwerk van digitale transformatie en de impact daarvan op organisaties en werknemers in de toekomst van werk. Haar interesses omvatten specifiek leiderschap, cultuur, en verantwoordelijkheid in het digitale tijdperk.

Prof. Dr ir. Stef Joosten

Stef Joosten is een ervaren architect, wiens beroepsmatige leven in het teken staat van het ontwerpen van grote informatiesystemen. In de praktijk is Joosten vooral in de overheid actief; sinds 2017 vooral bij Politie en Justitie. Hij heeft diverse grote informatiesystemen ontworpen en een aantal ook gerealiseerd zien worden. Daarnaast is Joosten ook actief in de wetenschap, waar hij als hoogleraar onderzoek doet naar het ontwerpen van grote informatiesystemen. Hij wordt geregeld gevraagd om besturen en bestuurders te adviseren. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies